Tikkurila worldwide

BioRid

Torra och rena ytor

BioRid Drytech dryer surfaces web

Det finns många sätt att skydda byggnader invändigt mot mögel och algpåväxt. Att ytbehandla tak, väggar och andra byggnadselement för att undvika fukt- och mögelskador är en mycket smidigare lösning än en omfattande ombyggnation. I synnerhet om färgen dessutom håller ytorna torra. Nu har Tikkurila en perfekt lösning för detta – Tikkurila BioRid.

 

Tikkurila BioRid – mögelskydd*

BioRid är en vattenbaserad funktionsfärg som eliminerar fukt och håller ytan torr. Det effektiva mögelskyddet baseras på fysiska processer som sker i mikroporerna. Vid kondensbildning hålls vattnet tillfälligt på plats i beläggningen och försvinner som ånga när temperaturen stiger över daggpunkten. Den unika strukturen med mikroporer gör att avdunstningen går betydligt fortare än på ett obehandlat underlag. En kvadratmeter BioRid med 1 mm skikttjocklek har faktiskt en 12 000 gånger större relativ yta, vilket motsvarar ungefär två fotbollsplaner. Därför avdunstar vattnet mycket fortare och den behandlade ytan håller sig torr och ren.

* avser fysiska processer i mikroporerna.


Applicering

BioRid är särskilt lämpligt för obehandlade och tidigare målade ytor i miljöer där man effektivt vill förhindra att mögel och alger bildas, som bostäder, badrum, källare, garage, lagerbyggnader, livsmedelsindustri och djurhållningsbyggnader.

BioRid finns i två versioner för applicering med pensel, roller eller spruta. Tikkurila BioRid är hygiencertifierad i Tyskland och är godkänd av det tyska livsmedelsverket BVLK.


BioRid parking hallProdukt 

Densitet

Förbrukning

Applicering

Färger

BioRid

1,2 kg/l

1,6–1,0 m2/l (750–1 200 g/m2)

Pensel eller roller

vit

BioRid Spray

1,2 kg/l

1,6–1,0 m2/l (750–1 200 g/m2)

Främst avsedd för airless-färgspruta, kan även appliceras med pensel och roller

vit


Tikkurila BioRid-system – enkelt och effektivt underhåll

Tikkurilas BioRid-system är idealiskt för rena, snygga och mögelfria ytor. Förutom BioRid och BioRid Spray ingår två ytterligare produkter i systemet – BioWash och ProSeal.


BioRid-systemet


1. BioWash – rengöringsmedel

2. ProSeal – primer innan BioRid

3. BioRid – funktionsfärg


BioWash är ett mycket effektivt rengöringsmedel som avlägsnar mögel och alger. Det kan användas både på nya och tidigare målade cement-, gips-, tegel- och metallunderlag. Blanda en del rengöringsmedel med två delar vatten och tvätta underlaget innan behandling med BioRid, BioRid Spray eller ProSeal. BioWash appliceras med spruta, svamp eller pensel.


ProSeal är en genomskinlig, vattenbaserad primer. Den rekommenderas för grundbehandling av porösa och sugande underlag innan BioRid eller BioRid Spray. ProSeal är avsett för tak och väggar inomhus och appliceras med pensel eller spruta.

 

Applicering

• Rengör underlaget från mögel och alger med BioWash.

• Grundbehandla porösa och sugande underlag med ProSeal.

• Applicera BioRid enligt anvisningarna på förpackningen för ett funktionellt och effektivt resultat.

 

En mögelskadad vägg rengörs och behandlas med BioRid-systemet.


Torra väggar och tak med BioRid-systemet

• Eliminerar fukt och håller ytan torr

• Mögelskydd baserat på fysiska processer som sker i mikroporerna

• Bildar en elastisk och ren yta

• Vattenbaserade, lättanvända produkter

• Uppfyller EU:s hälso- och säkerhetskrav

• En mängd olika användningsområden

• Många års erfarenhet och omfattande referenser

• Omfattande teknisk support och utbildningar från Tikkurila


DrytechVill du veta mer om Drytech-produkterna?

Lämna bara ditt namn och telefonnummer här nedanför så kommer en representant från Tikkurila att kontakta dig inom kort.