Tikkurila worldwide

GrafoTherm

GrafoTherm Anti-condensation-webSkydda din konstruktion eller byggnad mot kondens

Kondensering är en fysisk process där t.ex. vattenånga övergår till flytande form vid kontakt med en yta. Luft innehåller fukt som kondenseras till vatten på alla ytor som är tillräckligt kalla i förhållande till omgivande lufttemperatur. Kondensering sker främst vid snabba väder- och temperatur förändringar, som vid regn eller värmeutstrålning under natten, och kan ställa till stora problem i ouppvärmda lokaler och fastigheter med oisolerade plåttak eller skärmtak.

 

GrafoTherm – kondensskydd

Det är enkelt att förebygga kondensproblem med nya Tikkurila GrafoTherm kondensskydd. GrafoTherm absorberar kondensvattnet, fördelar det över ytan och förhindrar att vattendroppar bildas. När kondenseringen upphör försvinner snabbt fukten i form av ånga.


GrafoThermGrafoTherm surface

 

Kondensskydd

GrafoTherm är en vattenbaserad enkomponents färg för kondensskydd på tak och väggar av plåt samt andra metallytor där kondens och droppande vatten är ett problem. GrafoTherm är uppbyggd av miljontals mikroporer med en storlek på 0,1–100 mikroner. De bildar en porös struktur med många skikt och utmärkt absorptionsförmåga. Avdunstning sker snabbare än på obehandlade underlag tack vare strukturen med mikroporer som bryter vattnets ytspänning och fördelar fukten över en större yta.

 

Övriga egenskaper

GrafoTherm har också värmeisolerande (λ = 0,085 W/mK) och ljuddämpande egenskaper. Vid applicering i tjockare skikt utjämnar GrafoTherm snabba temperaturförändringar på underlaget. Det innebär t.ex. att temperaturen på ett behandlat plåttak inte lika snabbt faller under daggpunkten på nätterna. Under varma sommardagar stänger GrafoTherm också ute hettan för ett behagligare inomhusklimat.

 

Användningsområde

GrafoTherm är lämpligt för lagerbyggnader, parkeringshus, ventilationstrummor, vattenverk, industrier, idrottsarenor och invändigt i vindkraftverk, fraktcontainrar, godsvagnar, djurhållningsbyggnader m.m.


För bästa resultat rekommenderas sprutapplicering, men produkten kan också appliceras med pensel och roller. Det finns även en speciellt utvecklad produkt för industriella produktionslinjer -GrafoTherm Line

GrafoTherm anti-condensationGrafoTherm löser dina kondensproblem

• Förebygger effektivt kondensbildning och droppande vatten

• Har även goda värmeisolerande egenskaper

• Finns även i en version för produktlinjer

• Miljöanpassad, skapar ett bättre inomhusklimat

• Uppfyller EN13501-1, klass A2-s1d0

• Resistent mot brand och flamspridning, kan användas invändigt på fartyg (MED-B-8648)


Produkt 

Densitet

Förbrukning

Absorptionsförmåga

Applicering

Färger

GrafoTherm

1,1 kg/l

1,8–1,1 m2/l (600–1 000 g/m2)

cirka 350 g/m2 vatten, 900 g/m2 vått (NF P 15-203-1)

Airless-färgspruta, pensel eller roller

vit och grå

GrafoTherm Line

1,05 kg/l

1,8–0,9 m2/l (600–1 200 g/m2)

cirka 650 g/m2 vatten, 1 200 g/m2 vått (NF P 15-203-1)

Vanlig färgspruta eller putsspruta

vit och grå


DrytechVill du veta mer om Drytech-produkterna?

Lämna bara ditt namn och telefonnummer här nedanför så kommer en representant från Tikkurila att kontakta dig inom kort.